01 May 2008

Kampung Ku..

Minggu lepas aku balik kampung.Aku sempat ambil gambar-gambar di sekitar kampung aku.Tapi dah banyak yang dah berubah,dah tak seperti dulu lagi.Sungai ni lah tempat aku habiskan masa tiap-tiap petang,mandi sungai lah katakan.Dulu air ok tapi sekarang dah kotor.Dalam sawah tu lah aku tangkap ikan dengan kawan-kawan aku.Aku tangkap je tapi aku tak makan.Saja suka-suka,hilangkan boring.Macam-macam ikan ada,ikan keli,ikan haruan,ikan puyu,ikan sepat dan ular pun ada..hehehe

Bila musim kering,aku main layang-layang plak.Nak beli tak mampu,jadi kami pun buatlah sorang satu.Naik atau tak,belakang cite.hehehe Dulu memang seronok,biasalah masa tu budak-budak lagi.Sekarang semuanya sudah berubah,keindahan itu semakin hilang di taburi pembanggunan yang semakin pesat membangun.Namun,kenangan itu tetap di ingatan ini..

0 Komen:

Pelawat Setia :

Siapa Kamezaim? :

My photo
hanyalah insan biasa yang menumpang di satu sudut dunia ini. Mencari kebahagiaan dan ketenangan hidup sebelum melangkah pergi..

Nukilan Popular :

(c) Copyright - Ini adalah blog peribadi hak milik kamezaim. Sebarang peniruan tanpa kebenaran pemilik adalah DILARANG sama sekali.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP