29 October 2008

Mp3 Player..

Assalamualaikum..
Kamezaim ada mendapat satu pertanyaan dari saudari Eiba yang rupawan lagi comelan..hehe Ops... Korang jangan nak mengorat plak dia ni.. Nanti tak pasal-pasal hubby dia tetak korang..hehe

Inilah soalan dia :-

Salam, kamazaem cemana nak wat music background cam nie...syer lah ilmu didada tuuu...boley email kat eiba yerr..

Setelah sekian lama kamezaim tidak mendapat sebarang pertanyaan, akhirnya kini menjelma jua..haha Ingin den kongsi ilmu di dado den ni andai ado yang sudi, tapi apolah dayo den ni, ilmu di dado den pun tak sehebat mano jang oi..hehe Tapi ekau jangan risau Eiba, apo yang den tau den akan bagitau..hehe Mp3 player ni pun den tanyo samo Tirana.. Toman sejati den lah katokan..muahaha

Ini jawapannya :-

1. Log masuk ke blogger.
2. Pergi ke layout dan add new page element.
3. Ambil kod dekat bawah ni dan letak dalam new page element tadi.

<div align="center">
<embed width="200" src="http://...??" loop="true" autostart="true" height="16" type="audio/midi"></embed></div>

4. Kemudian save dan lihat hasilnya.

* Tulisan berwarna biru adalah ketinggian dan lebar. Anda boleh mengubahnya mengikut kesesuaian blog dan citarasa anda.
* Tulisan berwarna oren adalah alamat / url lagu yang anda simpan.
* Tulisan berwarna hijau adalah pilihan anda, sama ada anda ingin mp3 player ini bermain secara automatik apabila blog anda dibuka atau sebaliknya.

Automatik - True
Bukan Automatik - False

..Selamat Mencuba..

3 Komen:

Eiba Thursday, 30 October, 2008  

Tma kasih..tima kasih...saya akan cuba...tapi boleh choose lagu kan??? aduuuiiii lembab tul lahhh saya niee...hek..hek..hek...

Muhafis Tuesday, 04 November, 2008  

wah template baru yek kwn.. jom exchange link..

Pelawat Setia :

Siapa Kamezaim? :

My photo
hanyalah insan biasa yang menumpang di satu sudut dunia ini. Mencari kebahagiaan dan ketenangan hidup sebelum melangkah pergi..

Nukilan Popular :

(c) Copyright - Ini adalah blog peribadi hak milik kamezaim. Sebarang peniruan tanpa kebenaran pemilik adalah DILARANG sama sekali.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP